![]() |
#21 |
![]() |
#22 |
Gość
|
![]() "z" 52ed28cf$0$2372$65785112@news.neostrada.pl >W dniu 2014-02-01 16:46, J.F. pisze: >> A nie pamietasz jak chcieli zwrotu za opcje walutowe? >> I to kto, niby profesjonalisci. > O widzisz. Celna uwaga. > Może ktoś przypomni czy organy państwa zareagowały, pomogły... Więc i tym razem niech pomogą organy -- po co my produkujemy się, wyjaśniając, że: )( RP nie stać na utrzymywanie spekulantów bankowych (czy to szwajcarskich, czy centralnych, czy innych) którzy (wg mnie) przygotowali całą akcję (nie tylko w Polsce) na której masy ludzie straciły, a zyskują nieliczni bankierzy... Gdy za komuny władza ostrzegała przed nadmierną miłością do Zachodu, uważano, że czyni to z zazdrości inienawiści... -=- Z innej strony parząc, rzekomo w tym celu tworzone są wspólne waluty (euro, amero itp.) aby ominąć przynajmniej te zagrożenia... Jak widać na przykładzie Grecji czy Cypru -- kuracja taka sobie... -=- Czy za jakiś czas powstanie wspólna waluta byłego ZSRR? IMO tak. Estończyków i Łotyszów czeka zatem kolejne przewalutowanie? IMO nie tylko ich to czeka... Ale czy przewalutowanie z pln na euro różni się znacząco od przewalutowania z plz na pln?... W becie Łotwa ma łata i euro zarazem... https://www.google.pl/search?newwind...14.8OD3jl85WbI -=- IMO okrągluteńki kurs rzuca się w oczy -- plz do pln to 10000 do 1... I tylko to różni przejście z plz na pln od przejścia z narodowej na euro? ![]() -- .`'.-. ._. .-. .'O`-' ., ; o.' eneuel@@gmail.com '.O_' `-:`-'.'. '`\.'`.' ~'~'~'~'~'~'~'~'~ o.`., o'\:/.d`|'.;. p \ ;'. . ;,,. ; . ,.. ; ;. . .;\|/.... |
![]() |
![]() |
#23 |
Gość
|
![]()
Dnia Sat, 1 Feb 2014 16:44:30 +0100, Eneuel Leszek Ciszewski
> "Marek" almarsoft.9210032566675303978@news.neostrada.pl >> O ile pamiętam w pozwie BRE nie chodziło o to, że kurs się zmieniał ale o to, że gdy rósł BRE szybciutko podnisiło oprocentowanie >> a gdy malał - nie zmniejszało. > > A nie jest teraz aby tak, że można spłacać Franciszkami, zamiast > złotówkami które bank przeliczy wg swego [widzi_misia] kursu? Ale to dopiero po protestach wprowadzili. > Mówiąc inaczej -- trzeba wielkiej [głupoty] odwagi, aby > wiązać się wiadomymi umowami na pół wieku (czy nawet na > 30 lat) w sytuacji tak niestabilnej i politycznie, > i gospodarczo, jak była w okolicy roku 2007. No ba, ale mieszkania drozaly jak glupie. Kto sie nie zwiazal ryzykowal spanie pod mostem. > Ja raczej nie słyszałem dookoła siebie niczego poza -- KRYZYS!!!! > Aż [rzygać chciało się] mdliło od tych ostrzeżeń!! Wszędzie > dookoła (a zwłaszcza w bankach) wisiało w eterze jedno > straszne słowo -- KRYZYS!!!! Ale to rok pomyliles. Wczesniej byl wzrost gospodarczy, spadek kursow walut itp. > -- O co chodzi z tym kryzysem? > -- To pan nie słyszał? Wszyscy dookoła o tym bębnią!!! > -- Tak, ale o co chodzi? > -- Jak to o co? Cała Ameryka, Europa... Ale nas tez dopadl. J. |
![]() |
![]() |
#24 |
![]() |
#25 |
![]() |
#26 |
![]() |
#27 |
![]() |
#28 |
![]() |
#29 |
Gość
|
![]() "Eneuel Leszek Ciszewski" lcm3jb$ist$1@node1.news.atman.pl >> Ale my o calej reszcie mowimy. Albo o tych co mysla o dzieciach :-) > W Seksmisji Maks myśląc o dziecku, zasłania się nim... ![]() http://www.cda.pl/video/30124aa/Seks...1983-caly-film 75 minuta 13 sekunda -- .`'.-. ._. .-. .'O`-' ., ; o.' eneuel@@gmail.com '.O_' `-:`-'.'. '`\.'`.' ~'~'~'~'~'~'~'~'~ o.`., o'\:/.d`|'.;. p \ ;'. . ;,,. ; . ,.. ; ;. . .;\|/.... |
![]() |
![]() |
#30 |
Gość
|
![]()
Marek <fake@fakeemail.com> writes:
> On Fri, 31 Jan 2014 11:00:01 +0100, Piotr > Gałka<piotr.galka@cutthismicromade.pl> wrote: >> Ten sam człowiek, gdy tylko wyjdzie z pracy ma prawo twierdzić, że > jest >> skończonym półgłówkiem, który nie wie, że herbata jest gorąca, > papierosy >> szkodzą, a kursy walut zmieniają. > > O ile pamiętam w pozwie BRE nie chodziło o to, że kurs się zmieniał > ale o to, że gdy rósł BRE szybciutko podnisiło oprocentowanie a gdy > malał - nie zmniejszało. O ile wiem, to w _pozwie_ chodziło o klauzule niedozwoloną. Owszem, najpierw się nabici odgrażali (i tak podawały publikatory), że chodzi złe wykonanie umowy przez BRE, ale później kancelaria stwierdziła, że tak będzie prościej. Przy czym są to tylko moje spekulacje na podstawie mocno cząstkowych danych. Jeśli gdzieś ktoś ma pozew to chętnie zobaczę. KJ -- http://wolnelektury.pl/wesprzyj/teraz/ |
![]() |
![]() |
Narzędzia tematu | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | ||||
Re: ZĹoĹźyĹ pozew o uniewaĹźnienie kredytu we frankach. - Dnia Fri, 27 Sep 2013 09:08:53 +0200, Piotr GaĹka napisaĹ(a): > UĹźytkownik "Krzysiek" <kl1@o2.pl> napisaĹ w wiadomoĹci >... | ||||
Re: Złożył pozew o unieważnienie kredytu we frankach. - Użytkownik "Liwiusz" <lmalin@bez.tego.poczta.onet.pl> napisał w wiadomości news:l1sqgb$npa$1@node1.news.atman.pl... >W dniu 2013-09-24 21:32,... | ||||
/OFE/ pozew zbiorowy - W dniu 2011-03-09 14:28, MK pisze: > Inicjatywa ciekawa, zobaczymy na ile skuteczna i nie tylko > marketingowa... > > MK > > RybiĹski: pozew... | ||||
Pozew zbiorowy przeciwko BRE (mBank i Multi) zlozony - > A BRE Ci samo nie zaproponowalo LIBOR+marza? (najpiew marza od czapy -> tak, olałem, > olałem, ale ostatnio dali cos kolo 2.x%, na co... | ||||
http://www.grupanabank.pl, mbank, multibank, kredyt hipoteczny, pozew zbiorowy - > Pewnie wiele osób wie o tej akcji, część się waha. > Jest jeszcze możlilwość przystapienia do grupy, nie ma co czekać na > ostatnią chwilę. ja... |