Forum Finansowe - Sukces Finansowy

Wróć   Sukces Finansowy > Forum Finansowe > Forum Bankowe

Odpowiedz
Stary 09.06.2014, 21:06   #11
RobertS
Gość

Domyślnie Re: Biedornka - ruszaja platnosci kartami, POSy Ingenico, obslugaBank Pekao SA

> <http://prnews.pl/hydepark/biedronka-...ko-jednej-orga
>>>nizacji-3141579>

to, że tylko MC to lekka żenada, ale lepsze to niż brak możliwości
płacenia kartami

--
pozdrawiam
RobertS
  Odpowiedź z cytowaniem
Stary 09.06.2014, 22:25   #12
J.F.
Gość

Domyślnie Re: Re:Biedornka - ruszaja platnosci kartami, POSy Ingenico, obsluga Bank Pekao SA

Użytkownik "lolekanabolek" napisał w wiadomości
>podobno tylko posiadacze Mastercard będą mogli płacić kartami w
>biedronce
>http://prnews.pl/hydepark/biedronka-...izacji-3141579

Dziwne troche, bo obnizka prowizji objela wszystkie karty, ale widac
obie strony ostro negocjuja ... i dobrze :-)

J.

--
  Odpowiedź z cytowaniem
Stary 11.06.2014, 20:33   #13
J_K_K
Gość

Domyślnie Re: Biedornka - ruszaja platnosci kartami, POSy Ingenico, obslugaBank Pekao SA

W dniu 2014-06-07 17:43, Rafal M pisze
> Wlasnie widzialem w Bidronce zamontowane terminale platnicze,

Dzisiaj w Warszawie zapłacone (akurat Mastercardem),
zbliżeniowo podobno też działa.

--

Pzdr

J_K_K

--

--- news://freenews.netfront.net/ - complaints: news@netfront.net ---
  Odpowiedź z cytowaniem
Stary 11.06.2014, 20:40   #14
J_K_K
Gość

W dniu 2014-06-11 22:33, J_K_K pisze:
> W dniu 2014-06-07 17:43, Rafal M pisze
>> Wlasnie widzialem w Bidronce zamontowane terminale platnicze,

>
> Dzisiaj w Warszawie zapłacone (akurat Mastercardem),
> zbliżeniowo podobno też działa.
>
>

PS.: bankomat Euronetu nadal działał

--

Pzdr

J_K_K

--

--- news://freenews.netfront.net/ - complaints: news@netfront.net ---
  Odpowiedź z cytowaniem
Stary 13.06.2014, 19:04   #15
darnok
Gość

On 2014-06-11 22:33, J_K_K wrote:
> W dniu 2014-06-07 17:43, Rafal M pisze
>> Wlasnie widzialem w Bidronce zamontowane terminale platnicze,

>
> Dzisiaj w Warszawie zapłacone (akurat Mastercardem),
> zbliżeniowo podobno też działa.

Zaplaciłem dzisiaj VISA zblizeniowo wiec działa.
Co ciekawe w sklepie ktorego nie ma na liscie tych trzech, ale kasjerzy
wrecz zachecali do placenia karta, przy wszystkich kasach byly
wywieszone informacje o tym ze juz mozna karta.

--
darnok
"TRAGEdia: A ja TRUskawki CUkrem..."
  Odpowiedź z cytowaniem
Stary 16.06.2014, 08:02   #16
mrobak@w.pl
Gość

ale zapłaciłeś w warszawie czy poza warszawą?
  Odpowiedź z cytowaniem
Stary 16.06.2014, 16:38   #17
quiris
Gość

Biedronka rozpoczyna wdrażanie płatności kartami we wszystkich swoichsklepach

16 czerwca Biedronka rozpoczęła stopniowe wdrażanie płatności za pomocą kart. Do końca lipca br. planowane jest udostępnienie tej formy płatności klientom we wszystkich placówkach sieci. Obecnie transakcje są akceptowane w ponad 330 sklepach Biedronka.
Po pomyślnie przeprowadzonych testach z udziałem klientów w 9 sklepach Biedronka zlokalizowanych w Warszawie, Krakowie i Poznaniu rozpoczęłosię sukcesywne udostępniania usługi w pełnej funkcjonalności. W najbliższych tygodniach nastąpi włączanie kolejnych placówek do puli sklepów umożliwiających płatności za pomocą kart płatniczych.

Sklepy Biedronka, gdzie dostępna będzie ta forma płatności, będą w odpowiedni sposób oznaczone - za pomocą naklejki na drzwiach wejściowych, a także za pomocą materiałów informacyjnych wewnątrz placówki. Klienci będą mogli także sprawdzić, które sklepy Biedronka w ich miejscowości akceptują płatności za pomocą kart, poprzez wyszukiwarkę z interaktywną mapą, dostępną na stronie internetowej www.biedronka.pl/sklepy - wystarczy wpisać konkretną miejscowość i jako kryterium wyszukiwania zaznaczyć pole "W tym sklepie zapłacisz kartą".

Bankiem, który odpowiada za obsługę płatności bezgotówkowych zapomocą kart płatniczych w sieci Biedronka, jest Bank Pekao S.A. Należy jednocześnie podkreślić, że klienci mogą dokonywać płatności kartami w sklepach Biedronka każdą kartą dowolnego banku, działającą w systemach kart płatniczych VISA lub MasterCard.

Możliwość dokonywania płatności za pomocą kart stanowić będzie uzupełnienie dotychczasowych dostępnych form płatności w sklepach Biedronka - gotówkowej
i za pomocą aplikacji telefonicznej (płatności mobilne). Klienci płacący gotówką korzystają również z rozwiniętej sieci około 2100 bankomatów w pobliżu placówek Biedronka.

http://www.biedronka.pl/pl/news,id,7...woich-sklepach
  Odpowiedź z cytowaniem
Stary 16.06.2014, 19:19   #18
Benny
Gość

Dzisiaj sprawdziłem sobie, czy moja ursuska Biedronka ma płatności kartą - okazało się tak, jest. Idę sobie, robię zakupy, widzę terminale jeszcze zafoliowane. Można już płacić kartą. - Jeszcze nie.. A od kiedy? - Od lipca, ale nie wiadomo którego.

Strona Biedronki kłamie jak TVN
  Odpowiedź z cytowaniem
Stary 17.06.2014, 09:25   #19
lolekanabolek
Gość

W dniu 2014-06-16 21:19, Benny pisze:
> Dzisiaj sprawdziłem sobie, czy moja ursuska Biedronka ma płatności kartą - okazało się tak, jest. Idę sobie, robię zakupy, widzę terminale jeszcze zafoliowane. Można już płacić kartą. - Jeszcze nie. A od kiedy? - Od lipca, ale nie wiadomo którego.
>
> Strona Biedronki kłamie jak TVN
>

u mnie tydzień temu otworzyli biedronkę po remoncie, żona się pytała
wczoraj i niby od dzisiaj będzie można płacić
po pracy nie omieszkam się wybrać i sprawdzić

--
Pozdrawiam
Marcin "lolekanabolek"
  Odpowiedź z cytowaniem
Stary 17.06.2014, 16:38   #20
J_K_K
Gość

W dniu 2014-06-16 21:19, Benny pisze:
> Dzisiaj sprawdziłem sobie, czy moja ursuska Biedronka ma płatności kartą - okazało się tak, jest. Idę sobie, robię zakupy, widzę terminale jeszcze zafoliowane. Można już płacić kartą. - Jeszcze nie. A od kiedy? - Od lipca, ale nie wiadomo którego.
>
> Strona Biedronki kłamie jak TVN
>

Patrz post wyżej:

"Klienci będą mogli także sprawdzić, które sklepy Biedronka w ich
miejscowości akceptują płatności za pomocą kart, poprzez wyszukiwarkę z
interaktywną mapą, dostępną na stronie internetowej
www.biedronka.pl/sklepy - wystarczy wpisać konkretną miejscowość i jako
kryterium wyszukiwania zaznaczyć pole "W tym sklepie zapłacisz kartą"."

--

Pzdr

J_K_K