18.06.2014, 15:43 | #21 |
18.06.2014, 17:37 | #22 |
Gość
|
Re: Rostkowski oberwał Belką
Użytkownik "Eneuel Leszek Ciszewski" napisał w wiadomości
--"J.F." 20b96v61iy4t.jpn1vkevo5te$.dlg@40tude.net >>> Czy to znaczy, że brakuje chętnych na obligacje państwa polskiego? >> Na razie jak widac nie ... ale czemu im placic >> odsetki a nie panstwowemu bankowi ? :-) >A dlaczego sam MBelka nie mógłby kupić prywatne tych obligacji? >Są przecież pewne!! Sam wszystkich nie kupi, mozna mu zajrzec w oswiadczenie, ale zer tam na pewno za malo :-) >I dlaczego o tym rozmawia się w restauracji, nie w sejmie chociażby? >Dlaczego ministrowie czy prezesi mają płacić za te rozmowy z własnej >kieszeni właścicielowi restauracji? Przecież za lokal (sejm >chociażby) >powinno płacić państwo. Także za taśmy... (taśmy, szpule, rolki do >tych taśm... spirytus do czyszczenia głowic...) Ja tam nie wiem, ale jesli spotkanie bylo w celach sluzbowych, to rachunek do zwrotu w ksiegowosci. A omawiano sprawy sluzbowe :-) >Dlaczego MBelka (jako NBP) ma kupować, aby wspierać DTuska, >zamiast RPolskę w ogóle? A to juz zadanie dla PIS, aby wnioskowac o jego odwolanie z powodu nie zachowania postawy apolitycznej :-) >> Poza tym bierzmy przyklad z najlepszej gospodarki >> swiata - oni sobie sami drukuja i pozyczaja i sa zadowoleni :-) >Ale robią to jawnie, nie w ukryciu. Tez mozemy jawnie ... dopoki nam Unia nie da po lapach :-) >>> Po prostu zwiększa obroty drukarni. >> A gdzie tam - teraz obowiazuja bity w komputerach, >> a te sa tanie i oplacone z gory :-) >Powiadasz, że rządzący odkryli wreszcie pozytywne cechy >komputeryzacji? Nie wiem czy odkryli, ale koszta drukarni sa, w pewnych granicach, niepotrzebne :-) >>> MBelka zauważa -- ten rządzi, kto ma pieniądze. >>> Bank pożycza, ale w zamian rzą nie dopuszcza >>> eurosceptków do urn wyborczych. >> Ale ta sugestia wyszla z drugiej strony. >Ze strony DTuska, którego reprezentował BSienkiewicz? Ten ostatni powiedzial przeciez ze albo dobry budzet, albo PiS u wladzy :-) >>> Przecież Sienkiewicz nie był ministrem finansów. >> Bo byl zaproszony w celu omowienia zabezpieczenia nowych banknotow. >Zaproszony do restauracji? A czemu nie - jak obaj zajeci panowie znalezli czas dopiero pozno po godzinach. Na glodnego mieli dyskutowac, czy prosic borowika o dostarczenie hamburgerow ? :-) >Chyba za dużo wycięliśmy z naszej konwersacji... >Rozwiń ten subtemat, jeśliś łaskaw.... Kłoda przeciez wydał oswiadczenie http://www.nbp.pl/home.aspx?f=/aktua...014-06-15.html "W lipcu 2013 roku prezes NBP poprosił ministra spraw wewnętrznych o spotkanie w celu omówienia zagadnień związanych z bezpieczeństwem obrotu gotówkowego, w tym w szczególności modernizacji zabezpieczeń banknotów powszechnego obiegu przez Polską Wytwórnię Papierów Wartościowych oraz poinformowania o przetargu na produkcję monet obiegowych 1, 2 i 5 groszy. " Czyli to on prosil, a nie byl proszony :-) J. |
21.06.2014, 17:30 | #23 |
Gość
|
"J.F." 53a1ce4b$0$2140$65785112@news.neostrada.pl > Sam wszystkich nie kupi, mozna mu zajrzec > w oswiadczenie, ale zer tam na pewno za malo :-) Mógłby kupić/zapłacić tym, czego nie ma. Tak kupiono znaczną część spuścizny PRLi. Wspomniałeś też postać Sorosa. > Ja tam nie wiem, ale jesli spotkanie bylo w celach sluzbowych, to rachunek do zwrotu w ksiegowosci. > A omawiano sprawy sluzbowe :-) Już wiadomo -- 1435 plnów z kasy banku. http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...P___Belka.html 1435 zł zapłacił Marek Belka za kolację z Bartłomiejem Sienkiewiczem i Sławomirem Cytryckim w restauracji Sowa & Przyjaciele - podaje "Fakt". To właśnie w trakcie tego spotkania została nagrana rozmowa, której treść ujawnił tygodnik "Wprost". Jak pisze "Fakt", który dotarł do faktury z restauracji Sowa & Przyjaciele, w czasie kilkugodzinnego spotkania politycy wydali blisko 1,5 tys. zł na jedzenie i alkohol. Rachunek zapłacił Marek Belka, posługując się służbową kartą. - Spotkanie było zainicjowane przez szefa gabinetu prezesa NBP. Było to spotkanie służbowe, rozmowa także dotyczyła spraw służbowych - wyjaśnił w rozmowie z "Faktem" dyrektor departamentu komunikacji i promocji NBP Marcin Kaszuba. Podkreślił, że środki pochodziły z funduszu reprezentacyjnego, który jest finansowany z pieniędzy zarobionych przez NBP. Jak zaznaczył, Marek Belka nie wydał pieniędzy podatników. Naszymi nie płacił. >>Dlaczego MBelka (jako NBP) ma kupować, aby wspierać DTuska, >>zamiast RPolskę w ogóle? > A to juz zadanie dla PIS, aby wnioskowac o jego odwolanie z powodu nie zachowania postawy apolitycznej :-) >>> Poza tym bierzmy przyklad z najlepszej gospodarki Serbskiej? Tam BC ratuje franciszkanów. > Kłoda przeciez wydał oswiadczenie > http://www.nbp.pl/home.aspx?f=/aktua...014-06-15.html > "W lipcu 2013 roku prezes NBP poprosił ministra spraw wewnętrznych o spotkanie w celu omówienia zagadnień związanych z > bezpieczeństwem obrotu gotówkowego, w tym w szczególności modernizacji zabezpieczeń banknotów powszechnego obiegu przez Polską > Wytwórnię Papierów Wartościowych oraz poinformowania o przetargu na produkcję monet obiegowych 1, 2 i 5 groszy. " > Czyli to on prosil, a nie byl proszony :-) Zwabił pod pozorem omówienia zagadnień związanych z bezpieczeństwem obrotu gotówkowego, aby złożyć wiadome propozycje... Co za różnica, który zaczął -- MBelka wygrał (okazał się silniejszy, bo jego żądania zostały zrealizowane) i teraz jedynie trzeba go wybrać na władcę RP w wolnych wyborach powszechnych!!! -- .`'.-. ._. .-. .'O`-' ., ; o.' eneuel@@gmail.com '.O_' `-:`-'.'. '`\.'`.' ~'~'~'~'~'~'~'~'~ o.`., o'\:/.d`|'.;. p \ ;'. . ;,,. ; . ,.. ; ;. . .;\|/.... |
21.06.2014, 20:22 | #24 |
21.06.2014, 23:50 | #25 |
21.06.2014, 23:58 | #26 |
22.06.2014, 00:07 | #27 |
Gość
|
"animka" lo55t7$gqi$1@node1.news.atman.pl > Chamusie takie z nich wyszły, że po prostu Polska powinna się za nich wstydzuć. Niepatriotyczne podejście... http://www.ekonomia.rp.pl/artykul/70...w-Europie.html Merek Belka, prezes NBP, został okrzyknięty najgorszym szefem banku centralnego w Europie przez publicystę agencji Bloomberg. Wszystkiemu winna jest afera taśmowa. -- .`'.-. ._. .-. .'O`-' ., ; o.' eneuel@@gmail.com '.O_' `-:`-'.'. '`\.'`.' ~'~'~'~'~'~'~'~'~ o.`., o'\:/.d`|'.;. p \ ;'. . ;,,. ; . ,.. ; ;. . .;\|/.... |
23.06.2014, 11:25 | #28 |
Gość
|
Użytkownik "Eneuel Leszek Ciszewski" napisał
"J.F." 53a1ce4b$0$2140$65785112@news.neostrada.pl >> Ja tam nie wiem, ale jesli spotkanie bylo w celach sluzbowych, to >> rachunek do zwrotu w ksiegowosci. >> A omawiano sprawy sluzbowe :-) >Już wiadomo -- 1435 plnów z kasy banku. >http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...P___Belka.html >1435 zł zapłacił Marek Belka za kolację z Bartłomiejem > Sienkiewiczem i Sławomirem Cytryckim w restauracji Sowa > & Przyjaciele - podaje "Fakt". No coz, spotkanie w celach sluzbowych niewatpliwie bylo. Reszta to juz zadanie dla NIK i Urzedu Skarbowego :-) No moze jeszcze dla prokuratory, czy mozna mowic ze prywatna rozmowa skoro sluzbowa i czy mozna spozywac alkohol w pracy :-) Droga ta restauracja mi sie wydaje, ale ja z prowincji, ja sie nie znam. Bardzo droga nie jest, ale obiad dla dwoch osob > - Spotkanie było zainicjowane przez szefa gabinetu prezesa NBP. > Było to spotkanie służbowe, rozmowa także dotyczyła spraw > służbowych - wyjaśnił w rozmowie z "Faktem" dyrektor departamentu > komunikacji i promocji NBP Marcin Kaszuba. Podkreślił, że środki > pochodziły z funduszu reprezentacyjnego, który jest finansowany > z pieniędzy zarobionych przez NBP. Jak zaznaczył, Marek Belka > nie wydał pieniędzy podatników. >Naszymi nie płacił. NBP i tak nie mial zysku, wiec nam sie i tak nic nie nalezy :-) >> Kłoda przeciez wydał oswiadczenie >> http://www.nbp.pl/home.aspx?f=/aktua...014-06-15.html >> "W lipcu 2013 roku prezes NBP poprosił ministra spraw wewnętrznych >> o spotkanie w celu omówienia zagadnień związanych z bezpieczeństwem >> obrotu gotówkowego, w tym w szczególności modernizacji zabezpieczeń >> banknotów powszechnego obiegu przez Polską Wytwórnię Papierów >> Wartościowych oraz poinformowania o przetargu na produkcję monet >> obiegowych 1, 2 i 5 groszy. " >> Czyli to on prosil, a nie byl proszony :-) >Zwabił pod pozorem omówienia zagadnień związanych z bezpieczeństwem >obrotu gotówkowego, aby złożyć wiadome propozycje... Nie sluchalem, dlugie ... ale z przebiegu rozmowy to wynika ? Na szczescie mamy cala na tasmie :-) >Co za różnica, który zaczął -- MBelka wygrał (okazał się >silniejszy, bo jego żądania zostały zrealizowane) i teraz >jedynie trzeba go wybrać na władcę RP w wolnych wyborach >powszechnych!!! No, Rostowski mowi ze i tak sie podal sam do dymisji, mniej wiecej w tamtym czasie, NBP groszem nie sypnal - a moze i nie mogl sypnac, wiec byc moze nikt nic tu nie wygral. J. |
23.06.2014, 14:20 | #29 |
Gość
|
"J.F." 53a80ebc$0$2156$65785112@news.neostrada.pl > No coz, spotkanie w celach sluzbowych niewatpliwie bylo. Świadczy o tym choćby płacenie służbową kartą. > Reszta to juz zadanie dla NIK i Urzedu Skarbowego :-) > No moze jeszcze dla prokuratory, czy mozna mowic ze prywatna rozmowa skoro sluzbowa i czy mozna spozywac alkohol w pracy :-) Chyba można, choć później są problemy z rentą -- gdy ktoś pije w pracy syrop leczący gardło, zamiast iść na zwolnienie z powodu anginy. Można zapytać -- czy spożywanie tego akurat (i w tej ilości) alkoholu jest dozwolone podczas pełnienia służbowych obowiązków. > Droga ta restauracja mi sie wydaje, ale ja z prowincji, ja sie nie znam. (; Więc po co zabierasz głos, jak nie znasz się na cenach wódki? Patrioci -- zwracają (w akcyzie alkoholowej) to, co zarabiają. 1435 plnów (obiad Belki i Sienkiewicza) to akurat 2 miesięczne renty netto. > Bardzo droga nie jest, ale obiad dla dwoch osob Też myślę, że niedroga. Rencista ma z tego (zdaniem rządzących) opłacić mieszkanie, jedzenie, ubranie, ewentualną rehabilitację, komunikację, jakąś edukację, dostęp do TV, netu... Może i wykarmić rodzinę... >>Naszymi nie płacił. > NBP i tak nie mial zysku, wiec nam sie i tak nic nie nalezy :-) Widać, dlaczego nie miał. >>> Kłoda przeciez wydał oswiadczenie >>> http://www.nbp.pl/home.aspx?f=/aktua...014-06-15.html >>> "W lipcu 2013 roku prezes NBP poprosił ministra spraw wewnętrznych o spotkanie w celu omówienia zagadnień związanych z >>> bezpieczeństwem obrotu gotówkowego, w tym w szczególności modernizacji zabezpieczeń banknotów powszechnego obiegu przez Polską >>> Wytwórnię Papierów Wartościowych oraz poinformowania o przetargu na produkcję monet obiegowych 1, 2 i 5 groszy. " >>> Czyli to on prosil, a nie byl proszony :-) >>Zwabił pod pozorem omówienia zagadnień związanych z bezpieczeństwem >>obrotu gotówkowego, aby złożyć wiadome propozycje... > Nie sluchalem, dlugie ... ale z przebiegu rozmowy to wynika ? To Ty przytoczyłeś -- ja powtórzyłem po Tobie, jeno poprawiłem diakrytyki. > Na szczescie mamy cala na tasmie :-) Oby nie rozciągnęli tej taśmy... Bo jakość spadnie... I żeby nie zrzucili szpuli na podłogę, bo szpula może pęknąć, i taśma może zaplątać się... >>Co za różnica, który zaczął -- MBelka wygrał (okazał się >>silniejszy, bo jego żądania zostały zrealizowane) i teraz >>jedynie trzeba go wybrać na władcę RP w wolnych wyborach powszechnych!!! > No, Rostowski mowi ze i tak sie podal sam do dymisji, mniej > wiecej w tamtym czasie, NBP groszem nie sypnal - a moze i nie mogl sypnac, wiec byc moze nikt nic tu nie wygral. I Vincentego czerep spadł, i nowelizację wprowadzano -- nie wiem, czy skutecznie, ale przynajmniej zaczęto wprowadzanie. -- wraca nowe Belkę na Zachodzie okrzyknięto najgorszym prezesem banku centralnego. http://natemat.pl/107099,marek-belka...go-do-odejscia Belka okrzyknięty najgorszym prezesem banku centralnego w Europie. "Koledzy prezesi powinni namówić go do odejścia'' W tle (na wskazanej stronie) ,,zacofanie'' Aranbów. Dubaj. https://www.google.pl/search?q=dubaj...w=1040&bih=668 Ten żagiel to hotel a te talerzyki u góry to lądowiska dla helikopterów. Akurat Emiraty nie wojują przeciwko USA, ale to zawsze Arabowie... Gdzieś za czasów JCartera USA miały mieć w Arabii Saudyjskiej (obok Emiratów) swoje siły szybkiego reagowania -- 100 tysięcy ludzi. Od Syrii i Iraq do Emiratów całkiem blisko, biorąc pod uwagę geografię religijną i polityczną. Od Kuwejtu (zajętego przez Iraq) rozpoczął się proces likwidacji ZSRR -- teraz USA nie mają sił na kontynuację swej obecności/dominacji w Iraq. -=- Belka i Sienkiewicz? -- jakie to teraz ma znaczenie wobec problemu tłumacza BObamy: BO -- Co znaczy 'murzyńskość'? t -- EE, aaa... To taka słowiańska cnota. BO -- Czego ta cnota dotyczy? t -- Wolności oczywiście. Polacy są rozkochani w wolności... IMO USA mogą teraz spokojnie mówić, że nikt im w twarz nie pluł, ale że deszcz padał... Najwięksi przyjaciele USA. Warto zauważyć, że słowa o murzyńskości padają na przełomie stycznia i lutego -- na kilka miesięcy przed oficjalnym goszczeniem Obamy przez RP... -- .`'.-. ._. .-. .'O`-' ., ; o.' eneuel@@gmail.com '.O_' `-:`-'.'. '`\.'`.' ~'~'~'~'~'~'~'~'~ o.`., o'\:/.d`|'.;. p \ ;'. . ;,,. ; . ,.. ; ;. . .;\|/.... Postscriptum: Krym, karty płatnicze, GPS... Koniec Intela i AMD w Rosji. W Ameryce -- rozkwit tabletów z Windows, dzięki którym można oglądać świat przemycany pod spódnicą. (wojsko ma ,,przeglądarki'' oparte o roentgena, czyli promienie X -- okna to też X?...) |
23.06.2014, 16:01 | #30 |
Gość
|
Użytkownik "Eneuel Leszek Ciszewski" napisał
"J.F." 53a80ebc$0$2156$65785112@news.neostrada.pl >> No coz, spotkanie w celach sluzbowych niewatpliwie bylo. >Świadczy o tym choćby płacenie służbową kartą. Swiadczy o tym zapis rozmowy :-) >> Reszta to juz zadanie dla NIK i Urzedu Skarbowego :-) >> No moze jeszcze dla prokuratory, czy mozna mowic ze prywatna >> rozmowa skoro sluzbowa i czy mozna spozywac alkohol w pracy :-) >Chyba można, choć później są problemy z rentą -- gdy >ktoś pije w pracy syrop leczący gardło, zamiast iść >na zwolnienie z powodu anginy. >Można zapytać -- czy spożywanie tego akurat (i w tej >ilości) alkoholu jest dozwolone podczas pełnienia >służbowych obowiązków. Ustawa zabrania w pracy spozywania alkoholu niezaleznie od ilosci. Mozna pracowac majac do 0.2 promila, ale spozywac nie wolno ani kropelki. >> Droga ta restauracja mi sie wydaje, ale ja z prowincji, ja sie nie >> znam. >(; Więc po co zabierasz głos, jak nie znasz się na cenach wódki? >Patrioci -- zwracają (w akcyzie alkoholowej) to, co zarabiają. Akcyzy w wodce jest malo. Tzn jak na cene sklepowa bardzo duzo, 57zl za litr czystego spirytusu, czyli 11.40 w kazdym pol litrze 40% wodki .... ale ile panowie musieliby jej wypic, zeby choc polowe tego rachunku wrocilo do budzetu :-) >1435 plnów (obiad Belki i Sienkiewicza) to akurat 2 miesięczne renty >netto. >> Bardzo droga nie jest, ale obiad dla dwoch osob >Też myślę, że niedroga. Rencista ma z tego (zdaniem rządzących) Do rencistow nie porownuje, ale znam przyzwoite restauracje gdzie obiad dla dwoch osob wyjdzie ponizej 400. Saloniku dla VIP nie maja, ani poczekalni dla ochrony i kierowcow, ale moze w nich nikt nie podsluchuje :-) >>>Naszymi nie płacił. >> NBP i tak nie mial zysku, wiec nam sie i tak nic nie nalezy :-) >Widać, dlaczego nie miał. To jest drobiazg. >>>Co za różnica, który zaczął -- MBelka wygrał (okazał się >>>silniejszy, bo jego żądania zostały zrealizowane) i teraz >>>jedynie trzeba go wybrać na władcę RP w wolnych wyborach >>>powszechnych!!! >> No, Rostowski mowi ze i tak sie podal sam do dymisji, mniej >> wiecej w tamtym czasie, NBP groszem nie sypnal - a moze i nie mogl >> sypnac, wiec byc moze nikt nic tu nie wygral. >I Vincentego czerep spadł, i nowelizację wprowadzano -- nie >wiem, czy skutecznie, ale przynajmniej zaczęto wprowadzanie. > -- wraca nowe A moze, mimo prywatnych rozmow i naciskow, wszyscy robia co uwazaja za sluszne, i wcale nie handluja ... tzn nie w tym przypadku :-) >Belkę na Zachodzie okrzyknięto najgorszym prezesem banku centralnego. Obligacje zagraniczne na ten rok juz sprzedane, wiec to bez znaczenia :-) W tle (na wskazanej stronie) ,,zacofanie'' Aranbów. Dubaj. >https://www.google.pl/searchq=dubaj&...w=1040&bih=668 >Ten żagiel to hotel a te talerzyki u góry to lądowiska dla >helikopterów. >Akurat Emiraty nie wojują przeciwko USA, ale to zawsze Arabowie... E tam, https://www.google.pl/search?q=addis...=lnms&tbm=isch Zreszta u nas w kraju tez przybylo... J. |
Narzędzia tematu | |
Wygląd | |
|
|