Forum Finansowe - Sukces Finansowy

Wróć   Sukces Finansowy > Forum Finansowe > Forum Bankowe

Odpowiedz
Stary 01.11.2012, 13:58   #1
Sebastian
Gość

Domyślnie wypowiedzenie "pocztowe" umowy "bezkurierowej"

czy ktoś już przećwiczył wypowiadanie umowy zawartej "bezkurierowo"
czyli przelewem? Jak poszczególne banki sobie radzą bez wzoru podpisu?

- BRE mbank
- BRE multibank
- BOŚ
- alior melonikowy
- alior Sync

chodzi mi o to czy wystarcza jakikolwiek podpis na formularzu wysłanym
pocztą czy robią problemy (np. odsyłają do placówki, notariusza, infolinii
itd. itp.)
  Odpowiedź z cytowaniem
Stary 01.11.2012, 17:09   #2
quiris
Gość

Domyślnie wypowiedzenie "pocztowe" umowy "bezkurierowej"

MBank - robią problemy. Wysłałem pocztą tradycyjną wypowiedzenie.Po kilku dniach dzwoni panienka, że otrzymali wypowiedzenie i chcą coś zrobić,żebym się rozmyślił. Jednak rozmowa nic nie dała. Nie rozmyśliłem się. Myślałem, że to koniec mojej przygody z tym pseudobankiem. Niestety... pod koniec okresu wypowiedzenia MBank usiłował się ze mną usilnie skontaktować telefonicznie. Za każdym razem,gdy odebrałem telefon druga strona przerywała rozmowę. Nie wiem czy to był problem techniczny, czy celowe działanie. Takich prób było chyba pięć lub sześć. Po tych przygodnych telefonach, otrzymałem po paru dniach list, że nie mogli się ze mną skontaktować telefonicznie celem potwierdzenia chęci rozwiązania umowy (sic!) i w związku z powyższym mam przesłać ponownie wypowiedzenie umowy, tym razem z potwierdzeniem z mKiosku, że mój podpis jest autentyczny.

--
Pozdrowienia,
Robert Błaut
--
  Odpowiedź z cytowaniem
Stary 01.11.2012, 17:50   #3
Piotr Hołda
Gość

Domyślnie Re: wypowiedzenie "pocztowe" umowy "bezkurierowej"

To już są zagrania jak u starego mafioza - lichwiarza.
Też planuję się rozstać z tym bankiem. Przy okazji mam takie pytanie: Zna ktoś IKE oparte na funduszach inwestycyjnych z możliwością bezpłatnych konwersji? Gdzieś muszę je przenieść z mBanku.
  Odpowiedź z cytowaniem
Stary 01.11.2012, 23:08   #4
Sebastian
Gość

> MBank - robią problemy.

a w "ptaszkowej" części BRE Banku jak jest?
  Odpowiedź z cytowaniem
Stary 05.11.2012, 14:55   #5
Zibo
Gość

W dniu czwartek, 1 listopada 2012 18:09:21 UTC+1 użytkownik quiris napisał:
> MBank - robią problemy. Wysłałem pocztą tradycyjną wypowiedzenie. Po kilku dniach dzwoni panienka, że otrzymali wypowiedzenie i chcą coś zrobić,żebym się rozmyślił. Jednak rozmowa nic nie dała. Nie rozmyśliłem się. Myślałem, że to koniec mojej przygody z tympseudobankiem. Niestety... pod koniec okresu wypowiedzenia MBank usiłował się ze mną usilnie skontaktować telefonicznie. Za każdym razem,gdy odebrałem telefon druga strona przerywała rozmowę. Nie wiem czy to był problem techniczny, czy celowe działanie. Takich prób było chyba pięć lub sześć. Po tych przygodnych telefonach, otrzymałem po paru dniach list, że nie mogli się ze mną skontaktować telefonicznie celem potwierdzenia chęci rozwiązania umowy (sic!) i w związku z powyższym mam przesłać ponownie wypowiedzenie umowy, tym razem z potwierdzeniem z mKiosku, że mój podpis jest autentyczny.
>
>
>
> --
>
> Pozdrowienia,
>
> Robert Błaut

Całe szczęście ja mam oddział stosunkowo blisko. Poszedłem wypełniłem - dostałem potwierdzenie i do widzenia - bez problemów.
  Odpowiedź z cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia tematu
Wygląd

Zasady postowania