![]() |
#31 |
![]() |
#32 |
Gość
|
![]() "Kris" 97a3ac3f-11cc-42b7-b7f0-1fa11eb1e958@googlegroups.com : http://samcik.blox.pl/2014/01/Fura-c...-od-Banku.html : Samcik coś tez o tym pozwie pisze. Wreszcie jakieś światełko w tunelu. ![]() Tu chodzi o wyrzucenie z umów klauzuli, na podstawie której bank przeliczył złotowy kredyt na franki szwajcarskie. Klienci nie powołują się - jak pan Tomasz, klient Raiffeisen Banku, o którym byłoostatnio głośno - na wprowadzenie w błąd przez bank, a jedynie na wpisanie niezgodnej z prawem klauzuli do ich umów. Czyli jednak nie o to chodzi, że mieszkania tanieją a franek drożeje. ![]() -=- Na razie 400 ludzi i 30 kpln na łebka. Cóż to jest w zestawieniu z wisienkami czy orzeszkami?... Tym razem to bank jest wciagany w pułapkę -- w czasie, gdy rezygnuje z rozdawania orzechowego, zamiast zaoszczędzić (na niewypłacaniu orzechów) straci na wypłacaniu odszkodowań... Upłynie wiele wody w Wiśle zanim to się stanie, bo buntownicy najpierw zgłoszą się do sądu o ustalenie, że bank powinien wypłacić im odszkodowanie z powodu nieważności jednego z paragrafów umowy. A dopiero potem złożą do sądów indywidualne pozwy o zwrócenie pieniędzy (o ile bank sam ich nie wypłaci). Może i tak, ale co się odwlecze, to nie uciecze. Cierpliwość bogatych daje wyniki. Tu efekty dać może także cierpliwość niebogatych... Ponoć szatan jest cierpliwy -- jemu obojętne, kiedy zaciągnie duszę do piekła. ![]() szatańską, bo ja także umiałem cierpliwie czekać, nierzadko do ostatniej chwili. -- .`'.-. ._. .-. .'O`-' ., ; o.' eneuel@@gmail.com '.O_' `-:`-'.'. '`\.'`.' ~'~'~'~'~'~'~'~'~ o.`., o'\:/.d`|'.;. p \ ;'. . ;,,. ; . ,.. ; ;. . .;\|/.... |
![]() |
![]() |
#33 |
![]() |
#34 |
Gość
|
![]()
W dniu sobota, 1 lutego 2014 16:46:11 UTC+1 użytkownik J.F. napisał:
> A nie pamietasz jak chcieli zwrotu za opcje walutowe? > I to kto, niby profesjonalisci. I podobno wygrywają: http://forbes.onet.pl/kredyty-we-fra...72375,1,1.html |
![]() |
![]() |
Narzędzia tematu | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | ||||
Re: ZĹoĹźyĹ pozew o uniewaĹźnienie kredytu we frankach. - Dnia Fri, 27 Sep 2013 09:08:53 +0200, Piotr GaĹka napisaĹ(a): > UĹźytkownik "Krzysiek" <kl1@o2.pl> napisaĹ w wiadomoĹci >... | ||||
Re: Złożył pozew o unieważnienie kredytu we frankach. - Użytkownik "Liwiusz" <lmalin@bez.tego.poczta.onet.pl> napisał w wiadomości news:l1sqgb$npa$1@node1.news.atman.pl... >W dniu 2013-09-24 21:32,... | ||||
/OFE/ pozew zbiorowy - W dniu 2011-03-09 14:28, MK pisze: > Inicjatywa ciekawa, zobaczymy na ile skuteczna i nie tylko > marketingowa... > > MK > > RybiĹski: pozew... | ||||
Pozew zbiorowy przeciwko BRE (mBank i Multi) zlozony - > A BRE Ci samo nie zaproponowalo LIBOR+marza? (najpiew marza od czapy -> tak, olałem, > olałem, ale ostatnio dali cos kolo 2.x%, na co... | ||||
http://www.grupanabank.pl, mbank, multibank, kredyt hipoteczny, pozew zbiorowy - > Pewnie wiele osób wie o tej akcji, część się waha. > Jest jeszcze możlilwość przystapienia do grupy, nie ma co czekać na > ostatnią chwilę. ja... |